2012 var det premiär för Konstrundan  Västra Hisingen. 2021 firade vi 10 års jubileum! Tredje helgen i september 2022 är det dags igen för konstrundan Västra Hisingen.

Välkommen att besöka konstnärer och konsthantverkare under Konstrundan Västa Hisingen. Konstrundan bjuder in att fritt besöka konstnärer och konshantverkare som medverkar under rundan. Samlingsutställningen visas på Kulturhuset Vingen, Torslanda, 12-18 september. Konstlotter finns att köpa på Kulturhuset under samlingsutställningen. Konstnärer och konsthantverkare kommer att hålla öppet i sina verkstäder, ateljéer och utställningslokaler 17- 18 september 11-17. Vi ser fram emot ditt besök!

Vi i föreningen Konstaxet arbetar ideelt med konstrundan med förhoppning om att skapa en inspirerande konstupplevelse på Hisingen.
"Vi vill med en konstrunda bjuda in en bred publik som får möjlighet att upptäcka Hisingen när det gäller konst och kultur.  Att visa konst/ konsthantverk i kombination med genuin bohuslänsk landsbygd och gammal kulturmark i skördetid hoppas vi kunna locka många och nya besökare till Hisingen. Västra Hisingens konstrunda, genom föreningen Konstaxet, arbetar också för att skapa möten mellan de lokala konstnärerna och konstintresserade besökare. Konstrundan ska stå för hög kvalité och mångfald."

Ansökningstiden för 2023 öppnas upp den 2 februari, fram till 1/4 2023. Vi ser fram emot din ansökan!

Invigningstalare genom åren.
2013 Henrik Dahlqvist, Områdeschef Västra Hisingen
2014 Maria Vojvodova, Ordförande kulturnämnden
2015 Jaja Zequiraj, Ordförande SDF Västra Hisingen
2016 Mikael Göransson, Sektorchef SDF Västra Hisingen
2017 Ingrid Norrman, Kulturchef, Västra Hisingen
2018 Anna Åberg, Konstchef Västfastigheter Västra Götalandsregionen
2019 Lena Malm, chef samhällsavd. Länstyrelsen Göteborg
2020 Digitalt vernissage
2021 Digitalt vernissage, Monica Göransson, Galleri River city
2022 Helena Dahlgren, Verksamhetschef Kulturhuset Vingen.

Följ oss gärna på facebook och Instagram

Puplicerat.

Reportage "Hallå Hisingen" augusti 2022
GöteborgDirekt 2022, konst på bild av Rebecca Landmér

Kulturpriset

Konstrundan på västra Hisingen har blivit en regelbunden återkommande succé med sina idéella krafter från styrelsen som arrangerar konstrundan och berikar stadsdelen med ett uppskattat kulturarrangemang.
År 2014 fick vi ta emot kulturpriset från Västra Hisingen för vårt engagemang.

Vi tackar våra sponsorer:

Bakrundsbild hemsida Fotograf Stefan Isaksson